top of page
Kymare_BijLuwte_49.jpg

kirsten

"Ik maak de wereld graag een beetje mooier."
Kymare_BijLuwte_15.1A.jpg

yoga voor mij is...

...landen in mijn lijf. Het helpt mij om meer te leven vanuit mijn gevoel en intuïtie. Door yoga ben ik flexibeler in mijn denken en doen. Ik leef met een meer open blik waardoor ik creatiever ben.

Met mijn enthousiasme en verantwoordelijkheids-gevoel ga ik vol voor elke opdracht, training en opleiding. Steeds zocht ik vooral vanuit mijn hoofd naar antwoorden en oplossingen. In situaties keek en luisterde ik naar verwachtingen en beelden van anderen. Wanneer ik yoga deed kwam er rust in mijn hoofd. Het gaf mij het gevoel weer te landen in mijzelf.

 

Omdat ik wilde weten hoe dit werkte, heb ik mij ingeschreven voor de 4-jarige opleiding bij Maartje 't Hooft van de Amitabha Yoga Opleiding.  Nog steeds een waardevolle ervaring.

inspiratie

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur: Hoe bloemen, planten en bomen groeien en bloeien. Hoe ze zich aanpassen aan het weer, de grond en hun standplaats. Hoe de seizoenen uitwerken op alles wat leeft. Ik gebruik de natuur in mijn yoga met metaforen, in visualisaties en voor reflectie.

Ik word blij van kleine dingen: een bloeiende bloem, details op de vleugels van een kevertje, een kleurrijke maaltijd, een levendig verhaal, de eerste klanken van een nummer dat me raakt. Eigenlijk van alles dat vanuit liefde is ontstaan. Bij mijn oma hing vroeger een tegeltje met de tekst: "wat je met liefde doet komt goed." Mijn eigen versie hiervan is: "Wat je met liefde maakt raakt."

Ik leer elke dag door mij te verwonderen over de dingen om mij heen, en momenten van stilte te pakken. 

Kymare_BijLuwte_33.jpg
bottom of page