top of page
Kymare_BijLuwte_49.jpg

kirsten

"Ik maak de wereld graag een beetje mooier."
Kymare_BijLuwte_15.1A.jpg

inspiratie

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur: Hoe bloemen, planten en bomen groeien en bloeien. Hoe ze zich aanpassen aan het weer, de grond en hun standplaats. Hoe de seizoenen uitwerken op alles wat leeft. Ik gebruik de natuur in mijn yoga met metaforen, in visualisaties en voor reflectie.

Ik word blij van kleine dingen: een bloeiende bloem, details op de vleugels van een kevertje, een kleurrijke maaltijd, een levendig verhaal, de eerste klanken van een nummer dat me raakt. Eigenlijk van alles dat vanuit liefde is ontstaan. Bij mijn oma hing vroeger een tegeltje met de tekst: "wat je met liefde doet komt goed." Mijn eigen versie hiervan is: "Wat je met liefde maakt raakt."

​Ik leer elke dag door mij te verwonderen over de dingen om mij heen, en momenten van stilte te pakken. 

yoga voor mij is...

...landen in mijn lijf. Het helpt mij om meer te leven vanuit mijn gevoel en intuïtie. Door yoga ben ik flexibeler in mijn denken en doen. Ik leef met een open blik waardoor ik creatiever ben.

Met mijn enthousiasme en verantwoordelijkheids-gevoel ga ik vol voor elke opdracht. Steeds zocht ik vooral vanuit mijn hoofd naar antwoorden. In situaties keek en luisterde ik naar verwachtingen en beelden van anderen. Wanneer ik yoga deed kwam er rust in mijn hoofd. Ik was weer in en bij mijzelf geland en beland.

Ik wilde weten hoe dit werkt. Dus heb ik mij ingeschreven voor de 4-jarige Amitabha Yoga Opleiding van Maartje 't Hooft. Een waardevolle ervaring die me nog steeds verder helpt.

Kymare_BijLuwte_33.jpg
bottom of page