yoga

Adem | Bewegen | Ontspannen


 

Zomerstop

15 september starten de lessen weer. Een hele fijne zomer! 

Yoga en Corona

Ik hanteer de Corona maatregelen tijdens mijn yogalessen. Ik hoor graag uiterlijk dinsdag of je die woensdag mee wilt doen. Bij minder dan 4 deelnemers gaat de les niet door. De schone matjes liggen op ruime afstand van elkaar. Graag bij binnenkomst en tijdens de les goed afstand houden. Heb je klachten? Blijf dan thuis. En, reinig je handen bij de ingang van Herberg de Pol met het ontsmettingsmiddel.

Kymare BijLuwte 43
Kymare BijLuwte 08 4
 

YOGALES 

 

Iedereen is welkom! Hoe jong, oud en lenig je ook bent. Is het je eerste keer is of heb je ervaring? Kom je voor ontspanning of om lekker met je lijf bezig te zijn? Allemaal goed! Trek aan wat prettig zit en neem een (hand)doek mee. Ik zorg voor de rest.
 
De yogales begint met oefeningen om je lichaam wat los te maken, om je aandacht bij je lijf te brengen en je adem te verdiepen. Daarna komen de wat actievere oefeningen. Deze maken je lichaam krachtiger en helpen je naar een stabiele houding. De les eindigt met ontspanning. Ik leid je met mijn stem door je lichaam heen en met een visualisatie oefening kom je helemaal tot rust. Elke oefening is een persoonlijke ervaring die elke keer weer anders is.


​woensdagochtend 09.00 uur tot 10.15 uur
​woensdagavond 19.30 uur tot 20.45 uur

Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, Diepenheim


Proefles 10,-
​Losse les 14,-
8-lessenserie 95,-
 
E: kirsten@bijluwte.nl
T: 06-15599825

Als je ademt,
kan je yoga doen

Yogi Bhajan

 

Wat is Yoga?


Yoga is een filosofie en een levensstijl met het doel om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Via lichaamshoudingen (asana's), ademoefeningen, voeding, je houding ten opzichten van anderen en jezelf, concentratie en meditatie leg je de werverlingen die je afleiden van jezelf stil. Je verbindt dingen die tegenover elkaar lijken te staan zoals denken en voelen, inspanning en ontspanning, werk en rust, doen en laten, en brengt ze in balans.

Ik leer je meer te luisteren naar je lichaam. Ik breng je aandacht tijdens de oefeningen, houdingen en meditatie in de les naar je lichaam en ademhaling, en vraag je deze te observeren. Je merkt dat je spanning in je lijf loslaat die je niet nodig hebt om te functioneren, je spierkracht neemt toe, je lichaamshouding wordt stabieler, je krijgt meer rust in je hoofd, en je wordt flexibeler. 

Yoga vergoot je lichaamsgevoel. Dit helpt je om ook buiten de les te voelen wanneer de spanning in je lijf toeneemt. Met yoga probeer je een open houding in je lijf en hoofd te houden zodat je flexibeler en creatiever met situaties om kunt gaan. Dan voel je je energieker, en ben je verbonden met jezelf en de wereld om je heen. 
 

Aplomb yoga


Ik geef Aplomb yoga in mijn wekelijkse lessen. Ik werk op een ontspannen manier en met aandacht toe naar stabiliteit van lichaam en geest. Het woord aplomb komt uit het Frans en betekent 'loodrecht'. Het wordt gebruikt voor iemand die mentaal in evenwicht is en hierdoor zelfvertrouwen en doortastendheid uitstraalt. In de balletwereld wordt de term gebruikt voor de balans en stabiliteit van het lichaam. Deze mentale en fysieke stabiliteit zijn samen de basis van Aplomb yoga. 
 
20160705 aplomb yoga logo groot
 
"Het geeft mij rust, ik word er flexibeler van, en het is een goede workout." 
- Rob -

"Een prachtige 'open je hart gevoel' zonnegroet geleerd vandaag waar ik helemaal warm van werd. Kirsten helpt me in de oefeningen zodat ik écht voel hoe een houding kan voelen."
- Josje - 

"Een klein drempeltje moest ik over, maar de proefles voelde direct als thuiskomen in lichaam en geest."
- Karin -  

"Na de yogalessen van Kirsten ga ik altijd weer ontspannen en 'leeg' naar huis."
- Koen -

"Ik kom altijd met een heerlijk rustig gevoel thuis. Het is voor mij echt het 'momentje' van de week."
- Loraine -


Loading...