yoga

Yoga is ontdekken


Kymare BijLuwte 43
Kymare BijLuwte 08 4
 

YOGALES 

 

Iedereen is welkom! Hoe jong, oud en lenig je ook bent. Is het je eerste keer is of heb je ervaring? Kom je voor ontspanning of om lekker met je lijf bezig te zijn? Allemaal goed! Trek aan wat prettig zit en neem een (hand)doek mee. Ik zorg voor de rest.
 
De yogales begint met oefeningen om je lichaam wat los te maken, om je aandacht bij je lijf te brengen en je adem te verdiepen. Daarna komen de wat actievere oefeningen. Deze maken je lichaam krachtiger en helpen je naar een stabiele houding. De les eindigt met ontspanning. Ik leid je met mijn stem door je lichaam heen en met een visualisatie oefening kom je helemaal tot rust. Elke oefening is een persoonlijke ervaring die elke keer weer anders is.​woensdagochtend 09.00 uur tot 10.15 uur
​woensdagavond 19,30 uur tot 20.45 uur

Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, Diepenheim


Proefles 10,-
​Losse les 12,50
​10-rittenkaart 110,- (3 maanden geldig)
 
E: kirsten@bijluwte.nl
T: 06-15599825

Yoga is ontdekken. Je lichaam, je adem, je gevoel en je energie. Het is groeien in kracht en soeplesse, en in zelfkennis en zelfvertrouwen.

 
"Het geeft mij rust, ik word er flexibeler van, en het is een goede workout." 
- Rob -

"Een prachtige 'open je hart gevoel' zonnegroet geleerd vandaag waar ik helemaal warm van werd. Kirsten helpt me in de oefeningen zodat ik écht voel hoe een houding kan voelen."
- Josje - 

"Een klein drempeltje moest ik over, maar de proefles voelde direct als thuiskomen in lichaam en geest."
- Karin -  

"Na de yogalessen van Kirsten ga ik altijd weer ontspannen en 'leeg' naar huis."
- Koen -

"Ik kom altijd met een heerlijk rustig gevoel thuis. Het is voor mij echt het 'momentje' van de week."
- Loraine -
 

INDIVIDUELE TRAINING


Je lijf is een goede raadgever in dagelijkse handelingen, en een goede graadmeter voor hoe het met je gaat. Voel je je goed dan loop je rechter op. Heb je een belangrijke bijeenkomst of vind je het spannend om een presentatie te geven dan kan je dit voelen in je lijf: gespannen schouders en een hoge adem. Via een op maat gemaakt oefentraject help ik je spanning in je lijf los te laten, je adem te verdiepen en je lichaamsgevoel en stabiliteit te vergoten. 

​Samen bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je wilt veranderen. Ik maak een traject van 4 sessies van 45 minuten. Tijdens de sessies bepreken we de voortgang, en kan het traject uitgebreid worden met meer sessies. Naast de sessies krijg je oefeningen mee om in je dagelijks leven te doen, zodat je de ontspanning, het lichaamsgevoel en de stabiliteit ook dan kunt ervaren.    

​Ik ga graag met je in gesprek om te ontdekken waar ik jou mee kan helpen. 

Je kunt me bereiken via: 
​M: kirsten@bijluwte.nl
T: 06 155 998 25
 
Zo.....eindelijk zittend en terugdenkend aan de heerlijke yogadagen in de Hof van Twente. Hoe was het voor mij? Als leek ben ik heel laagdrempelig en pragmatisch door Kirsten meegenomen in een aantal yogastijlen. Indrukwekkend om dan onmiddellijk te mogen voelen dat yoga daadwerkelijk effect heeft op je lijf en je zijn.

De door Kirsten gekozen sfeervolle locatie paste helemaal bij mijn behoefte aan rust en introspectie. Het zonnige weer gaf een extra dimensie...met je voeten in het gras staan en het zonnetje op je lijf maakte de diverse oefeningen een ware beleving. De begeleiding van Kirsten, met haar rustige en fijne stem en subtiele aanwijzingen, zorgde voor een veilig en ontspannen gevoel waardoor ik mij als leek makkelijk durfde over te geven aan haar 'guidance'. De dagen erna voelde ik nog steeds de energie van de yoga oefeningen. Een mooie bevestiging voor mij dat yoga daadwerkelijk effect heeft (ja, ik zei toch, ben een leek ?)

Aansluitend deelde Kirsten het doorlopen programma met uitleg over de verschillende oefeningen met mij. Erg fijn, daarmee kan ik de oefeningen mijzelf eigen maken. Tot de volgende keer.... - Marieke

Als je ademt,
kan je yoga doen

Yogi Bhajan

 

Wat is Yoga?


Yoga is het verbinden en in balans brengen van dingen die tegenover elkaar lijken te staan zoals denken en voelen, inspanning en ontspanning, werk en rust, doen en laten. Yoga is een filosofie en een levensstijl die vanuit de traditie het doel heeft om een gelukkiger en beter leven te leiden. Via lichaamshoudingen (asana's), ademoefeningen, voeding, je houding ten opzichten van anderen en jezelf, concentratie en meditatie leg je de werverlingen die je afleiden van jezelf stil. 

Ik leer je meer te luisteren naar je lichaam. Ik breng je aandacht tijdens de oefeningen, houdingen en meditatie in de les naar je lichaam en ademhaling, en vraag je deze te observeren. Je merkt dat je spanning in je lijf loslaat die je niet nodig hebt om te functioneren, en dat je adem wordt dieper als je meer ontspannen bent. Je spierkracht neemt toe, je lichaamshouding wordt stabieler, en je wordt flexibeler. Alles stroomt weer beter: je adem, je doorbloeding, je bindweefsel, je energie, en je gedachten.

Yoga vergoot je lichaamsgevoel. Dit helpt je om ook buiten de les te voelen wanneer de spanning in je lijf toeneemt en wanneer je de stroom dicht zet. Met yoga probeer je een open houding in je lijf en hoofd te houden zodat je flexibeler en creatiever met situaties om kunt gaan. Dan voel je je energieker, en ben je verbonden met jezelf en de wereld om je heen. 
 

Aplomb yoga


Ik geef Aplomb yoga in mijn wekelijkse lessen. Ik werk op een ontspannen manier en met aandacht toe naar stabiliteit van lichaam en geest. Het woord aplomb komt uit het Frans en betekent 'loodrecht'. Het wordt gebruikt voor iemand die mentaal in evenwicht is en hierdoor zelfvertrouwen en doortastendheid uitstraalt. In de balletwereld wordt de term gebruikt voor de balans en stabiliteit van het lichaam. Deze mentale en fysieke stabiliteit zijn samen de basis van Aplomb yoga. 
 
20160705 aplomb yoga logo groot


Loading...