kirsten

Wat je met liefde doet komt goedIk probeer elke dag vanuit verwondering te werken en elke keer opnieuw te kijken. Dit helpt mij om met passende en creatieve resultaten te komen voor vragen die me worden gesteld. Of het nu een traject is voor een persoonlijke ontwikkeling of het helpen bij een strategisch vraagstuk. 

De natuur fascineert mij. Hoe bloemen, planten en bomen groeien en bloeien. Hoe ze zich aanpassen aan het weer, de grond en hun standplaats. Hoe de seizoenen uitwerken op alles dat leeft. Ik geloof dat we hier nog veel van kunnen leren. Ik gebruik de natuur via metaforen, visualisaties en voor reflectie. Mij maak je blij met een lekkere wandeling in de natuur, wroeten in de tuin en kijken naar de bloemetjes en de bijtjes, passievolle plekken bezoeken en liefdevolle mensen ontmoeten. Oja, en lekker eten! 

Door mij te verwonderen over alles om me heen, me open te stellen voor anderen, en mijn momenten van stilte te pakken leer ik elke dag weer.

 

"Je hart koppelen aan je hoofd, dan is er wijsheid en kan je een leider zijn"

Languni Marika (Down to Earth)
 
Ik zat bij de verschillende leiderschapsprogramma’s die ik heb gevolgd vooral in mijn hoofd. Ik was bezig mijzelf te analyseren en te bedenken hoe ik dingen anders kon doen en welke keuzes ik moest maken. Uit de testen kwam dat ik een bepaald beest, een typologie, een kleurenpallet was, of een dominante rol innam. Ik werd heel bewust van mijn eigen gedrag en daardoor super onzeker. Ik wist niet meer wat ik wilde en zocht de antwoorden om mij heen door te vragen hoe anderen mij zagen. Wat zij bij mij vonden passen. Op zich een goede aanvulling bij wat ik zelf zou willen en wat goed voelt voor mij. Maar daar kwam ik niet.

De momenten waarop ik yoga deed of mediteerde waren de momenten waarop mijzelf weer terug voelde komen. Mijn lichaamvoelen en me even terugtrekken in stilte deed mij goed. Ik ben toen een opleiding gaan volgen om meer te leren over hoe ik bij mijzelf kon blijven. Los van alle verwachtingen, beelden en informatie van anderen die ik binnen kreeg. In de 4 jarige opleiding, die overigens ook het certificaat opleverde om yogadocent te zijn, leerde ik via fysieke oefeningen, meditatie en intuïtief schrijven en tekenen mijn lichaamsgevoel te vergroten en mijn inuïtie te versterken. En nog belangrijker: lief te zijn voor mijzelf. Ik voelde me steeds steviger worden en meer open gaan.

Ik ben nog meer vanuit mijn gevoel en intuïtie gaan werken. Ik maak nu écht verbinding met anderen. Ik ben flexibeler in denken en doen geworden, en creatiever. En vooral dichter bij mijzelf in de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak. Deze ervaring en kennis, die ik blijf opdoen, deel ik graag. Zodat ook jij de waarde van meer lichaamsgevoel en intuïtie kan ervaren in je dagelijks leven. 

Ik haal mijn inspiratie uit alles om mij heen...

 
Ik haal mijn dagelijkse inspiratie uit alles om me heen. Dit kan in de natuur zijn, een uitspraak van iemand tijdens een gesprek, een gedicht of schilderij waar ik langs loop, of een beeld of tekstlijn in een film of documentaire. Ik word blij van mooie dingen. Zoals een bloeiende bloem, de details op de vleugels van een kevertje, een kleurrijke maaltijd, de eerste klanken van een nummer dat me raakt. Eigenlijk alles dat vanuit liefde tot stand is gekomen. Bij mijn oma hing vroeger een tegeltje met de tekst: "Wat je met liefde doet komt goed". Mijn eigen versie hiervan is "wat je met liefde maakt raakt." En daar geloof ik in.  
quote
boom 2
container
bloesem 2
 
3 bieten | 1 goudrenet | 1 pastinaak | 3 knoflooktenen | 1 laurierblaadje | 1 snufje komijn | 2 takjes tijm | zout en peper | halve rode peper

Bieten, pastinaak en goudrenet in stukken met kruiden, knoflook en rode peper in een pan. Kokend water toevoegen tot de groenten net onder staan. Verwijder na 20 minuten de laurier en tijm. Pureer de soep met staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Opdienen met wat magere kwark.
bietensoep
300 gr muesli | 200 gr. dadels | 150 gr. pruimen/abrikozen | 1 eetl. kaneel | 3 eetl. kokosolie | 3 eetl. zonnebloempitjes

Oven 150 gr/C. Kokosolie smelten. Gedroogde vruchten fijnhakken (evt met wat water). 
Meng muesli, kaneel, vruchten en pitten. Voeg kokosolie toe en meng goed. Druk mengsel aan op bakplaat met bakpapier. +/-45 minuten bakken, check even bij 30 minuten.
mueslireep
oma sokkenJPG
 
verse noten
Rauwe noten roosteren op het vuur (of op de kachel) Als de noten een beetje gebruind zijn een grote theelepel honing erbij en wat zeezout. (Wat komijn of geroosterde paprikapoeder is ook lekker). Op het vuur houden en goed roeren. Leg af en toe een noot op een schaaltje. Als hij 'droog' afkoelt (niet meer zo plakkerig als je er overheen wrijft) zijn ze klaar.

Interview met Jane Goodall

Kymare BijLuwte 20
Ik maak de wereld graag een beetje mooier. Loading...