kirsten

Wat je met liefde doet komt goed


 
20180722 213143 1
 

Yoga voor mij...


...is landen in mijn lijf. Het helpt mij om te leven vanuit mijn gevoel en intuïtie. Door yoga ben ik flexibeler in mijn denken en doen. Ik leef met een open blik waardoor ik creatiever ben. 

Tijdens mijn werk en in de diverse ontwikkeltrajecten die ik heb gevolgd zat ik steeds in mijn hoofd. Ik zocht antwoorden voor situaties in verwachtingen, beelden, en informatie van anderen. Wanneer ik yoga deed merkte ik dat er rust in mijn hoofd kwam en ik weer bij mijzelf kwam. Hier wilde ik meer van weten. Daarom ben ik een 4 jarige yoga opleiding gaan volgen en doe ik regelmatig bijscholingen. 

"Je hart koppelen aan je hoofd,
dan is er wijsheid en kan je een leider zijn"

Languni Marika (Down to Earth)

 

Inspiratie


Ik haal mijn inspiratie vooral uit de natuur en mensen. Ik word blij van kleine dingen. Zoals een bloeiende bloem, de details op de vleugels van een kevertje, een kleurrijke maaltijd, een levendig verhaal, de eerste klanken van een nummer dat me raakt. Eigenlijk alles dat vanuit liefde is ontstaan. Bij mijn oma hing vroeger een tegeltje met de tekst: "Wat je met liefde doet komt goed". Mijn eigen versie hiervan is "wat je met liefde maakt raakt." 

De natuur fascineert mij. Hoe bloemen, planten en bomen groeien en bloeien. Hoe ze zich aanpassen aan het weer, de grond en hun standplaats. Hoe de seizoenen uitwerken op alles dat leeft. Ik geloof dat we hier nog veel van kunnen leren. Ik gebruik zelf de natuur via metaforen, visualisaties en voor reflectie.  

Ik probeer me te verwonerden over alles om me heen, open te stellen voor anderen, en mijn momenten van stilte te pakken. Zo leer ik elke dag.











 
quote
boom 2
container
bloesem 2
 
3 bieten | 1 goudrenet | 1 pastinaak | 3 knoflooktenen | 1 laurierblaadje | 1 snufje komijn | 2 takjes tijm | zout en peper | halve rode peper

Bieten, pastinaak en goudrenet in stukken met kruiden, knoflook en rode peper in een pan. Kokend water toevoegen tot de groenten net onder staan. Verwijder na 20 minuten de laurier en tijm. Pureer de soep met staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Opdienen met wat magere kwark.
bietensoep
300 gr muesli | 200 gr. dadels | 150 gr. pruimen/abrikozen | 1 eetl. kaneel | 3 eetl. kokosolie | 3 eetl. zonnebloempitjes

Oven 150 gr/C. Kokosolie smelten. Gedroogde vruchten fijnhakken (evt met wat water). 
Meng muesli, kaneel, vruchten en pitten. Voeg kokosolie toe en meng goed. Druk mengsel aan op bakplaat met bakpapier. +/-45 minuten bakken, check even bij 30 minuten.
mueslireep
oma sokkenJPG
 
verse noten
Rauwe noten roosteren op het vuur (of op de kachel) Als de noten een beetje gebruind zijn een grote theelepel honing erbij en wat zeezout. (Wat komijn of geroosterde paprikapoeder is ook lekker). Op het vuur houden en goed roeren. Leg af en toe een noot op een schaaltje. Als hij 'droog' afkoelt (niet meer zo plakkerig als je er overheen wrijft) zijn ze klaar.

Interview met Jane Goodall

Kymare BijLuwte 20




Ik maak de wereld graag een beetje mooier. 



Loading...