kirsten

Wat je met liefde doet komt goed


 
20180722 213143 1
 

Yoga voor mij...


In mijn werk en in de diverse ontwikkeltrajecten die ik heb gedaan was ik vooral vanuit mijn hoofd bezig. Ik analyseerde situaties en mijzelf en bedacht hoe dingen beter konden. Diverse testen lieten me weten hoe ik mij gedraag in situaties, wat ik goed kan, en waar ik minder goed in ben. Ik was zo aan het bedenken hoe ik mij gedroeg dat super onzeker werd. Ik wist niet meer wat ik wilde en zocht antwoorden in verwachtingen, beelden en informatie van anderen.

De momenten waarop ik yoga deed en mediteerde waren de momenten waarop ik weer bij mijzelf kwam. Ik vond dit zo interessant dat ik hier meer van wilde weten. Zo ben ik een 4 jarige yoga opleiding gaan doen. Ik leerde via fysieke oefeningen, meditatie en intuïtief schrijven en tekenen mijn lichaamsgevoel te vergroten en hierop te vertrouwen. 

Ik ben flexibeler in denken en doen geworden, en creatiever. Ik ben nog meer gaan leven vanuit mijn gevoel en intuïtie. Ik leef dichter bij mijzelf in wat ik doen en de keuzes die ik maak. Deze ervaring en kennis, die ik dagelijks blijf opdoen, deel ik graag.  

"Je hart koppelen aan je hoofd,
dan is er wijsheid en kan je een leider zijn"

Languni Marika (Down to Earth)

 

Inspiratie


Ik haal mijn dagelijkse inspiratie uit alles om me heen. Dit kan in de natuur zijn, een uitspraak van iemand tijdens een gesprek, een gedicht of schilderij waar ik langs loop, of een beeld of tekstlijn in een film of documentaire. Ik word blij van mooie dingen. Zoals een bloeiende bloem, de details op de vleugels van een kevertje, een kleurrijke maaltijd, de eerste klanken van een nummer dat me raakt. Eigenlijk alles dat vanuit liefde tot stand is gekomen. Bij mijn oma hing vroeger een tegeltje met de tekst: "Wat je met liefde doet komt goed". Mijn eigen versie hiervan is "wat je met liefde maakt raakt." En daar geloof ik in. 

De natuur fascineert mij. Hoe bloemen, planten en bomen groeien en bloeien. Hoe ze zich aanpassen aan het weer, de grond en hun standplaats. Hoe de seizoenen uitwerken op alles dat leeft. Ik geloof dat we hier nog veel van kunnen leren. Ik gebruik de natuur via metaforen, visualisaties en voor reflectie. Mij maak je blij met een lekkere wandeling in de natuur, wroeten in de tuin en kijken naar de bloemetjes en de bijtjes, passievolle plekken bezoeken en liefdevolle mensen ontmoeten. Oja, en lekker eten! 

Door mij te verwonderen over alles om me heen, me open te stellen voor anderen, en mijn momenten van stilte te pakken leer ik elke dag weer. 
quote
boom 2
container
bloesem 2
 
3 bieten | 1 goudrenet | 1 pastinaak | 3 knoflooktenen | 1 laurierblaadje | 1 snufje komijn | 2 takjes tijm | zout en peper | halve rode peper

Bieten, pastinaak en goudrenet in stukken met kruiden, knoflook en rode peper in een pan. Kokend water toevoegen tot de groenten net onder staan. Verwijder na 20 minuten de laurier en tijm. Pureer de soep met staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Opdienen met wat magere kwark.
bietensoep
300 gr muesli | 200 gr. dadels | 150 gr. pruimen/abrikozen | 1 eetl. kaneel | 3 eetl. kokosolie | 3 eetl. zonnebloempitjes

Oven 150 gr/C. Kokosolie smelten. Gedroogde vruchten fijnhakken (evt met wat water). 
Meng muesli, kaneel, vruchten en pitten. Voeg kokosolie toe en meng goed. Druk mengsel aan op bakplaat met bakpapier. +/-45 minuten bakken, check even bij 30 minuten.
mueslireep
oma sokkenJPG
 
verse noten
Rauwe noten roosteren op het vuur (of op de kachel) Als de noten een beetje gebruind zijn een grote theelepel honing erbij en wat zeezout. (Wat komijn of geroosterde paprikapoeder is ook lekker). Op het vuur houden en goed roeren. Leg af en toe een noot op een schaaltje. Als hij 'droog' afkoelt (niet meer zo plakkerig als je er overheen wrijft) zijn ze klaar.

Interview met Jane Goodall

Kymare BijLuwte 20
Ik maak de wereld graag een beetje mooier. Loading...