inspiratie locatie

Mijn droom: 'bij luwte' als fysieke locatie


'Bij luwte' is een plek waar je uit de hectiek stapt. De wereld van snelle veranderingen, grote ontwikkelingen, harde targets en een continue stroom aan prikkels. Hoe sneller je je voortbeweegt hoe minder bewust je bent van je omgeving en van jezelf, en hoe meer routinematig en vastgezet gedrag je vertoont. Je overleeft in plaats van leven. Weg open blik, weg verbinding en je creatiekracht droogt op. Bij luwte is een plek waar je het gevoel van ruimte en vrijheid van je eigen leven weer ervaart. Hier krijgen je gedachten en ideeën weer vorm en stroomt de creativiteit. 

Inspiratie

 

de natuur rondom | weelderige plantentuin | de vormgeving van de huisjes | diversiteit aan mensen op de centrale ontmoetingsplekken | agenda met inspirerende sessies |  netwerk

 

Bezinning

 

de rust en ruimte van de plek | vrijstaande privé gelegen huisjes | lichamelijke- en aandachttrainingen voor meer lichaamsgevoel | 'begeleiderschap' trajecten: leiderschap van binnen uit

 

Creatie

 

schrijf-, schets-, teken- en knip- en plakmateriaal in je huisje | atelier en studio's op locatie | trainingen voor werken vanuit je intuïtie

 

De plek


Een landelijk gelegen inspiratieplek met kleine huisjes van duurzame en hergebruikte materialen en een centrale ontmoetingsplek. Waar je tijd voor jezelf hebt. Van waaruit je creativiteit en energie weer gaat stromen. Even weg van de dagelijkse hectiek om een boek te schrijven, je bedrijfsideeën uit te werken, of gewoon om even op jezelf te zijn.


De huisjes, of Landschapkamers, liggen verdeeld over de locatie zodat je het gevoel hebt helemaal alleen te zijn. Afgeschermd door glooiingen, dichte bebossing, of door ingegraven te zitten. De omgeving is aangeplant met weelderige tweedehands tuinplanten en kleine stukken bos. Langs het riviertje zijn kleine strandjes om te zitten en luisterend naar het kabbelende water je gedachten vrij te laten stromen. 

Op de locatie is ook een centrale ruimte aanwezig. Een ontmoetingsplek met een kleine horeca waar je ook wat basis producten kunt kopen voor in je Landschapkamer. In de centrale locatie worden yoga- en meditatilessen gegeven, inspirerende lezingen en workshops, en zijn de fasciliteiten om je creatieve concept verder uit te ontwikkelen. ​
 

Twente

Een kleinschalig coulisselandschap. Waarbij bos, heide, weide en meanderende waterwegen elkaar op een natuurlijke manier afwisselen. Houtwallen en heggen verdelen het landschap in kleine afgebakende ruimtes. Het ideale decor voor rust en inspiratie. 

 
 

Landschapkamers


Maureen Fiat (Newreen Interieur Ontwerp) heeft een eerste ontwerp gemaakt voor de huisjes. Ze heeft de behoefte van de gasten gecombineerd met de natuurlijke omgeving en komt zo tot 'Landschapkamers'.

Een binnenruimte die aanvoelt als buitenruimte. De natuur als bron voor gebruikte materialen waardoor het interieur een letterlijke rustgevende uitstraling heeft. Een sereen interieurontwerp voor een privé gelegen Landschapkamer. Die naadloos aansluit op haar omgeving en respectvol naar de natuur en de historische waarden van de locatie is. Binnen is alles aanwezig om een lange of kortere tijd te verblijven: een bed, douche, wc, keukenblokje, kachel, en tafel met stoel. Elke Landschapkamer heeft een veranda zodat je ook bij regen buiten kunt zitten.
 
concept 1
 

Gesloten

de gebruiker kiest bewust om afgesloten te zijn van de omgeving om tot bezinning te komen.
 

Geborgen

de gebruiker is op ontdekkingstocht is. De kamer wordt ‘geopend’ op basis van de behoefte van de gebruiker en er ontstaat een verbinding met het landschap. Nieuwe zichtlijnen worden zichtbaar en de gebruiker wordt bewust van de omgeving, het landschap.
 

Verbonden

de gebruiker kiest ervoor om de kamer volledig open te stellen naar de omgeving toe en is daarmee in directe verbinding met het landschap.

‘I don’t think that architecture is only about shelter... It should be able to excite you, to calm you, to make you think.’

- Zaha Hadid
Ontwerp: Maureen Fiat, afstudeerwerk 2017 Interior Design aan de Jan des Bouvrie Academie
maureen


Loading...